πιστοποιημένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ελευθέριο Κορδελιό Εύοσμο e-learning, διαδραστικοί πίνακες Lower, Proficiency, Cambridge, Michigan, αγγλικά, γερμανικά, ρωσικά, κινέζικα, ιταλικά, ισπανικά, τουρκικά

Ιταλικά

Η Ιταλική γλώσσα

Σύμφωνα με UNESCO πολλά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα πολιτιστικής κληρονομιάς παγκοσμίως βρίσκονται στην Ιταλία. Η Ιταλία είναι μια από τις κορυφαίες οικονομίες στον κόσμο, και πολλοί εργοδότες επιδιώκουν να προσλαμβάνουν ανθρώπους που μιλούν αγγλικά και ιταλικά. Πολυεθνικές εταιρίες επενδύουν στην Ιταλία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται θέσεις εργασίας και προοπτικές εξέλιξης καριέρας.
Αν σας αρέσουν οι τέχνες, η μουσική, το σχέδιο, η αρχιτεκτονική, η όπερα, η μαγειρική, κλπ τα Ιταλικά είναι σίγουρα η γλώσσα αναφοράς. Η γνώση των ιταλικών είναι πλεονέκτημα κατά την επιλογή κ τη διαμόρφωση της σταδιοδρομίας, αφού η Ιταλία είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στις μαγειρικές τέχνες, τη διακόσμηση, τη μόδα, το γραφικό σχέδιο, το σχέδιο επίπλων, την κατασκευή εργαλειομηχανών, τη ρομποτική, τα ηλεκτρομηχανικά μηχανήματα κ.α. Στην τεχνική ορολογία τα ιταλικά πρωταγωνιστούν (μαζί με τα γερμανικά).

Η ιταλική γλώσσα είναι ο κοινός πρόγονος πολλών γλωσσών, καθώς αναπτύχθηκε από τα λατινικά και υπολογίζεται ότι το 60% του αγγλικού λεξιλογίου προέρχεται επίσης από τα λατινικά. Η ιταλική γλώσσα θεωρείται η πιο εύηχη γλώσσα στον πλανήτη.

italika